Borstversteviging.nl borstversteviging, vergroting, verkleining en reconstructie, buikwandcorrectie en ooglidcorrectie
Home | Borstversteviging | Borstvergroting | Borstverkleining | Borstreconstructie | Buikwandcorrectie | Ooglidcorrectie | Links

Ooglidcorrectie


Ooglidcorrecties kunnen worden uitgevoerd aan de boven en onderoogleden. Bij de bovenoogleden betreft het over het algemeen het hangen van het ooglid, waardoor de huid op de wimper rust. Bij de onderoogleden is er meestal sprake van zogenaamde wallen. Deze ontstaan meestal door een teveel aan vetweefsel en huid. De factoren die verantwoordelijk zijn voor de afwijking van het onderooglid zijn in de regel ingewikkelder dan die bij de bovenoogleden. In beide gevallen krijgt het gezicht een vermoeide uitdrukking.

Het consult

Vooraf aan de ingreep heeft u eerst een persoonlijk consult met de consulente en/of de arts. In dit gesprek willen wij onderzoeken of uw klachten door een ooglidcorrectie kunnen worden verholpen. Is dit het geval wordt stap voor stap de hele procedure met u doorgenomen. Ook wordt uw medische verleden met u doorgenomen, vragen wij welke medicijnen u gebruikt en of u allergieën heeft. Als u rookt zal u geadviseerd worden daarmee te stoppen. De arts zal u vertellen met welke medicijnen u voor de behandeling moet stoppen. Vooral medicijnen die de bloedstolling remmen, zoals Aspirine, Ascal, Sintrom en Marcoumar mag u tijdelijk niet meer innemen. Ook het gebruik van alcohol is gedurende deze tijd verboden.

Om de behandeling en het herstelproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen, schrijven wij u medicatie voor. Bent u niet gewend om vers fruit te eten, dan is het aan te raden om 1 gram vitamine C per dag vanaf twee weken voor de behandeling in te nemen.

De behandeling

Op de dag van de behandeling mag u gewoon ontbijten. De behandeling duurt ongeveer een uur en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Vindt u het prettig een rustgevend middel te gebruiken, dan kunnen wij u dat nog voor de behandeling verstrekken. Voordat de behandeling begint worden foto’s gemaakt van de boven en/of onderoogleden en wordt het te behandelen gebied verdoofd.

Een correctie van het bovenooglid

Bij een correctie van de bovenoogleden wordt het teveel aan huid en ook eventueel aanwezig vetweefsel verwijderd. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid te liggen. De wondjes worden gehecht en over de wondjes worden kleine pleistertjes geplakt. Deze pleistertjes moeten droog blijven.

Een correctie van het onderooglid

Bij een correctie van het onderooglid wordt vlak langs de wimperrand een sneetje gemaakt. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggenomen en de wond wordt met een dunne draad gesloten. De littekentjes komen dus precies onder de wimpers te liggen. Over de wondjes worden kleine pleistertjes geplakt. Deze pleistertjes moeten zoveel mogelijk droog blijven.

Na de behandeling

De eerste week na de behandeling zijn uw oogleden nog gezwollen. Soms zijn er ook kleine bloeduitstortingen. Deze verkleuringen zijn meestal na een week verdwenen. Bovendien kan het zijn dat u na de behandeling niet goed ziet. De oogspieren zijn door de verdoving tijdelijk uitgeschakeld en het kan enige tijd duren voor de verdoving helemaal is uitgewerkt. Het is daarom onverantwoord om zelf aan het verkeer deel te nemen wanneer u de kliniek verlaat. Zorg ervoor dat iemand u komt ophalen.

Om zwelling tegen te gaan kunt u fijngemaakte ijsklontjes in een washandje op de ogen leggen of gebruik maken van een zgn. coldpack. Doe het ijs eerst in een plastic zakje zodat het water niet over uw gezicht loopt. Aan de binnenkant en aan de buitenkant van het ooglid bevindt zich een klein pleistertje, dat de hechtingen op hun plaats houdt. Laten deze pleistertjes los, breng dan nieuwe aan. U krijgt er een aantal mee naar huis. Pas de eerste dagen op met bukken en buig uw hoofd zo min mogelijk voorover. Dit om de kans op bloedingen te verkleinen. De littekens genezen mooier als u ze vanaf dit moment soepel houdt met een vette crème.

Uw ogen kunnen lichtgevoelig zijn en branderig aanvoelen. Neem daarom voor de zekerheid een zonnebril mee naar de kliniek en draag deze zonodig de eerste week. Rokerige ruimtes kunt u beter vermijden. De eerste dag na de behandeling zult u het nog rustig aan moeten doen, maar na twee dagen kunt u weer licht huishoudelijk werk en administratief werk verrichten. Na één dag mag worden gedoucht en mag het gezicht nat worden. Binnen één week worden de pleistertjes en de hechtingen verwijderd. Met zwaar lichamelijk werk mag u drie weken na de ingreep weer beginnen.

Controle

Een week na de behandeling komt u voor het verwijderen van de hechtingen en voor controle in de kliniek. Vanaf dit moment kunt u weer oogmake-up gebruiken. Gedurende de eerste zes weken wordt u aangeraden de littekens zo min mogelijk bloot te stellen aan fel zonlicht. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een zonnebril en een goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Na drie maanden volgt er opnieuw een controle.

Wat zijn de risico’s en eventuele complicaties?

Aan elke behandeling zijn risico’s verbonden. De belangrijkste risico’s bij een ooglidcorrectie zijn een nabloeding of een infectie. Mocht zich bij u een nabloeding voordoen dan zal uw behandelend chirurg hiervoor vanzelfsprekend maatregelen nemen. Een enkele keer bestaan er gedurende de eerste weken na de behandeling moeilijkheden met het sluiten van de ogen. Dit herstelt zich vrijwel altijd spontaan.

Het resultaat

Het resultaat is goed voorspelbaar en vrijwel altijd zeer fraai. Na ongeveer zes weken zijn alle zwellingen en verkleuringen verdwenen en wordt het eindresultaat bereikt.

Home | Borstversteviging | Borstvergroting | Borstverkleining | Borstreconstructie | Buikwandcorrectie | Ooglidcorrectie | Links

Copyright © 2004-2008 Borstversteviging.nl - e-mail borstversteviging [ at ] websnap.nl - Disclaimer