Borstversteviging.nl borstversteviging, vergroting, verkleining en reconstructie, buikwandcorrectie en ooglidcorrectie
Home | Borstversteviging | Borstvergroting | Borstverkleining | Borstreconstructie | Buikwandcorrectie | Ooglidcorrectie | Links

Borstversteviging


Onder invloed van leeftijd of bijvoorbeeld door een zwangerschap, kunnen de borsten verslappen. Vaak is ook de hoeveelheid borstweefsel minder geworden. De borsten zijn dan kleiner en ogen slapper (hangen meer). Een borstversteviging of borstlift kan dan uitkomst bieden. Dit is met name geschikt voor vrouwen met niet al te grote borsten (cup A, B of C, eventueel ook cup D).

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden:

 • Natuurlijke, blijvende borstversteviging middels voedingssupplementen
 • Natuurlijke, tijdelijke borstversteviging middels een crème
 • Chirurgische ingreep (liften of implantaten)
 • Het dragen van (eventueel onzichtbare) push-up BH’s
 • Natuurlijke, blijvende borstversteviging middels voedingssupplementen

  Bepaalde voedingssupplementen kunnen de borsten van binnenuit blijvend verstevigen. Deze voedingssupplementen bevatten verschillende natuurlijke produkten in specifieke combinaties zoals venkel-extract, calcium, en wortel (Angelica sinensis). Ze zijn verkrijgbaar bij de drogist en tevens via internet (zie ook de advertenties).

  Natuurlijke, tijdelijke borstversteviging middels een crème

  Er zijn verschillende crèmes op de markt, die de borsten tijdelijk verstevigen (gedurende 6 uur). Veelal moet een gel op de borsten gesmeerd worden totdat deze helemaal ingetrokken is. Dit heeft vrijwel direct een verstevigend effect van de borsten. De versteviging is alleen niet blijvend, maar tijdelijk. Geschikt dus voor bijvoorbeeld een feest of een avond stappen.

  Chirurgische ingreep (liften of implantaten)

  Heeft u geen bezwaar tegen een operatie of heeft u te weinig baat bij natuurlijke middelen, dan kunt u een chirurgische operatie overwegen. Voorafgaand aan de operatie zal de plastisch chirurg met de patiënt praten en de patiënt onderzoeken. Tijdens het gesprek wordt ingegaan op de specifieke redenen om een borstverkleining te willen en wat de klachten precies zijn. Voor het lichamelijke onderzoek zal de arts onderzoeken of er onregelmatigheden / afwijkingen zijn aan de borstklier en zal de arts de kwaliteit en kwantiteit (hoeveelheid) van het borstklierweefsel bekijken. Ook de kwaliteit van de huid wordt bekeken en de arts zal metingen verrichten aan de borsten (met een lineaal). Aan de hand van het gesprek en het lichamelijk onderzoek, zal de arts de verschillende mogelijkheden uitleggen en vertellen hoe de operatie in zijn werk gaat.

  De borstverstevigende operatie

  Bij een borstverstevigende operatie zal de plastisch chirurg de borsten ‘liften’. Dit kan door het weghalen van het teveel aan huid of door het aanbrengen van een prothese. Ook is het mogelijk dat er een combinatie van beiden wordt gekozen.

  Bij een beperkte verslapping hoeft er meestal alleen huid weggehaald te worden rondom de tepelhof (de tepel en de huid met de bobbeltjes daar direct omheen). Alleen rondom de tepelhof ontstaat er dan een klein litteken. Is de lift groter, dan kan het zogenaamde ‘ankerlitteken’ ontstaan. Hierbij loopt er een hechting van de tepelhof loodrecht naar beneden en een hechting in de plooi onder de borst.

  De operatie vindt plaats onder algehele verdoving (anesthesie). Na de behandeling gaat u naar de uitslaapkamer. Als u bent uitgeslapen zal de behandelend arts u controleren. Aan het einde van de dag kunt u alweer naar huis; de ingreep vindt plaats in dagbehandeling. Als u thuis bent kunt u na enkele weken de dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Dit zal de arts vantevoren met u bespreken. Het is aan te raden om zeker de eerste 4 tot 6 weken na de operatie een goedpassende beha te dragen.

  Er kleven aan een borstverstevigende operatie ongeveer dezelfde risico’s als aan iedere andere operatie. Uiteraard houdt een volledige narcose altijd een bepaald gezondheidsrisico in. Er is verder kans op nabloedingen, infecties en wondgenezingsproblemen. Het gevoel van de tepel kan bij een uitgebreide borstversteviging veranderen, maar dat is geen medisch probleem.

  Het dragen van (eventueel onzichtbare) push-up BH’s

  Een borststeviging door het dragen van push-up beha's is ook mogelijk. Een mooi lingeriesetje kan daarnaast een prettig, zelfverzekerd gevoel geven aan een vrouw. Ook zijn er vrijwel onzichtbare 'plak'-beha's. Dit zijn stevige, kunststof bustehouders die onder tegen de borst worden aangekleefd.

  Uiteraard werken deze push-up beha's alleen zolang ze gedragen worden. Het is derhalve geen oplossing voor de oorzaak, maar een oplossing voor (een deel van) het probleem.

  Home | Borstversteviging | Borstvergroting | Borstverkleining | Borstreconstructie | Buikwandcorrectie | Ooglidcorrectie | Links

  Copyright © 2004-2008 Borstversteviging.nl - e-mail borstversteviging [ at ] websnap.nl - Disclaimer