Borstversteviging.nl borstversteviging, vergroting, verkleining en reconstructie, buikwandcorrectie en ooglidcorrectie
Home | Borstversteviging | Borstvergroting | Borstverkleining | Borstreconstructie | Buikwandcorrectie | Ooglidcorrectie | Links

Borstvergroting


Borstvergroting kan om verschillende redenen gedaan worden:

 • ontevredenheid over de omvang van de borsten
 • de ene borst is groter dan de andere
 • de borsten zijn verslapt
 • Het is belangrijk dat u de vergroting zelf belangrijk vindt. Ziet bijvoorbeeld uw partner graag grotere borsten, maar twijfelt u zelf? Doe het dan vooral niet. Een borstvergroting is een veelvoorkomende operatie zonder buitengewone risico’s, maar het blijft natuurlijk een operatie waarbij er in uw lichaam (uw borsten) gesneden wordt.

  Behandelingsmogelijkheden

  Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden:

 • Natuurlijke, blijvende borstversteviging middels voedingssupplementen
 • Natuurlijke, tijdelijke borstversteviging middels een crème
 • Chirurgische ingreep (implantaten)
 • Natuurlijke, blijvende borstvergroting en versteviging middels voedingssupplementen

  Bepaalde voedingssupplementen kunnen de borsten van binnenuit blijvend vergroten en verstevigen. Deze voedingssupplementen bevatten verschillende natuurlijke produkten in specifieke combinaties zoals venkel-extract, calcium, en wortel (Angelica sinensis). Ze zijn verkrijgbaar bij de drogist en tevens via internet (zie ook de advertenties).

  Natuurlijke, tijdelijke borstvergroting en versteviging middels een crème

  Er zijn verschillende crèmes op de markt, die de borsten tijdelijk verstevigen (gedurende 6 uur). Veelal moet een gel op de borsten gesmeerd worden totdat deze helemaal ingetrokken is. Dit heeft vrijwel direct een verstevigend effect van de borsten. De vergroting / versteviging is alleen niet blijvend, maar tijdelijk. Geschikt dus voor bijvoorbeeld een feest of een avond stappen.

  Borstvergroting middels een operatie (implantaten)

  Voordat u geopereerd wordt, is er eerst een gesprek met de plastisch chirurg. Hierin kunt u aangeven wat u graag wilt en wat uw verwachtingen zijn van een borstvergroting. De arts zal u voorlichten over de verschillende mogelijke behandelingen. Tevens zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarbij de plastisch chirurg het uiterlijk van uw borsten bekijkt en de verhouding ten opzichte van elkaar. Ook controleert hij het borstklierweefsel en bepaalt de elasticiteit van de huid. Tevens worden uw huidige borsten opgemeten en zal de arts met u bespreken hoe groot en van welk type de implantaten moeten worden.

  De operatie

  De borstvergroting vindt plaats in dagbehandeling. Dit betekent dat u ’s ochtends binnenkomt en ’s middags alweer weg kunt. Als u binnenkomt wordt er door de behandelend arts met viltstift een tekening op uw borst gemaakt met de precieze plaatsen waar hij gaat opereren.

  De ingreep duurt ruim een uur en vindt plaats onder algehele verdoving. Tijdens de operatie worden de implantaten via een snede ingebracht in de borst. Soms wordt er een drain aangesloten om overtollig bloed en wondvocht af te voeren. Na de operatie gaat u naar uitslaapkamer. Als u wakker bent kunnen de drains nog aanwezig zijn, dat is normaal en dus niet iets om je zorgen over te maken.

  Er ontstaan littekens, maar die vallen meestal heel erg mee. Het implantaat wordt meestal van onderen in de borst gebracht en de (grootste) snee wordt dan ook gemaakt waar de borst aan de onderkant vast zit aan het bovenlichaam. De borst zelf valt dus meestal over het litteken heen.

  Gedurende de eerste week na de operatie is het verstandig om thuis hulp in te schakelen. De eerste zes weken na de operatie is het beter om niet zwaar te tillen (ook geen kinderen of boodschappen). Ook kunt u uw armen beter niet boven uw hoofd houden. Wel kunt u verder vrijwel alles doen wat geen pijn veroorzaakt.

  Eén of twee weken na de operatie is er een nacontrole. De arts zal dan beoordelen of alles goed gaat. Meestal vindt er dan na 6 tot 12 weken nog een keer een controle plaats. Wilt u daarna blijvend gecontroleerd worden, dan kunt u dat bijvoorbeeld zelf jaarlijks aanvragen.

  Mogelijke risico’s en complicaties van een borstvergroting middels implantaten

  Net als bij iedere operatie zijn er bepaalde risico’s bij de borstvergroting. De wond kan bijvoorbeeld nabloeden en er kan een infectie optreden. Ook kan de algehele narcose tot klachten leiden. Een gestoorde wondgenezing kan een blijvend, breed litteken veroorzaken en ook kunnen de littekens tijdens dik en rood worden.

  Rondom de ingebrachte prothese wordt door het lichaam een bindweefsellaag gevormd (kapsel genaamd). Dit kapsel kan samenstrekken waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden (kapselcontractie). Bij wie dit gebeurt is niet te voorspellen. De mate van contractie kan per borst verschillen.

  De implantaten kunnen ook lek raken. Bijvoorbeeld als er met een hard of scherp voorwerp in de borst wordt geprikt. Dit merkt u door het gevoel dat er iets ‘knapt’ en door een veranderde vorm van de borst. Het implantaat moet in dit geval vervangen worden door een nieuw implantaat.

  Om de wondgenezing zo optimaal mogelijk te laten verlopen wordt roken ten strengste afgeraden.

  Home | Borstversteviging | Borstvergroting | Borstverkleining | Borstreconstructie | Buikwandcorrectie | Ooglidcorrectie | Links

  Copyright © 2004-2008 Borstversteviging.nl - e-mail borstversteviging [ at ] websnap.nl - Disclaimer